Glas 37,5cl 75cl
Champagne Taittinger is er trots op om, zonder enige uitzondering, elk jaar opnieuw een brut te produceren met een groot deel chardonnay en met een minimum van 3 jaar veroudering in de kelder. De bubbels zijn fijn en het schuim is aanhoudend. De zeer expressieve en open neus is zowel fruitig als getoast. Hij heeft aroma’s van perzik, witte bloemen (meidoorn, acacia) en vanille.
Madame de Maintenon is een champagne die uitstekend smaakt bij verfijnde hapjes en kwalitatieve gerechten. Zijn subtiele balans en elegantie, maken van hem de ideale begeleider van voorgerechten met vis en gevogelte.
Het is in deze kleine kelder, die voordien toebehoorde aan Moët & Chandon en momenteel deel uitmaakt van de groep Freixenet, dat deze “reserva” geproduceerd wordt. Fijne en aanhoudende bubbels. Elegante en harmonieuze neus met een frisse en perfect uitgebalanceerde smaak, benadrukt door de macabeo druif.
Een zeer mooi, bijna pioenroze blend van 80% trepat en 20% garnacha met aangename aroma’s van framboos, rode bes en granaatappel en met een fijne zachte afdronk.
Glas 75cl
Een van de weinige wijnen met appellatie Bordeaux waarvan de wijngaarden in de nabijheid van het estuarium gelegen zijn. De dominante merlot druif geeft aan de wijn, die niet in vaten gerijpt werd, een relatief soepele smaak. Door zijn robuuste karakter is dit de ideale wijn voor bij gegrild rood vlees. Hij onderscheidt zich door zijn goed bewaarpotentieel.
Het meest bekende exportproduct uit Portugal, namelijk Porto, diende als inspiratie voor deze wijn. De wijn wordt hier gemaakt van enkele van de klassieke druiven waarvan Porto wordt gemaakt, namelijk Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz. Hier wordt echter geen alcohol toegevoegd, zoals dat bij Porto het geval is, maar wordt de wijn gedurende 12 maand op een vat te rusten gelegd, waar voordien Porto in gezeten heeft. Het resultaat is een fruitige, zachte rode wijn, die in de verte wat doet denken aan Porto.
De overheersende druivensoort grenache verleent aan deze côtes-du-rhône aroma’s van rijp rood fruit, van frambozen, bramen en bosbessen verrijkt door kruidige toetsen. Van een kwaliteit die de verwachtingen ruim overtreft.
De Sangiovese druif op z’n best. Intens boeket van rijpe bessen en een minerale toets. De smaak is sappig met lichte fruit tannines. De afdronk is fruitig en elegant. Deze wijn wordt gemaakt op een klein, heuvelachtig gebied in de gemeente Montalcino. De wijn blijft minstens 3 jaar in eikenhouten vaten rijpen voor hij wordt gebotteld.
Buis d’Aps, een plaats in de gemeente Alba la Romaine, heeft een terroir van klei en kalk, op hellingen waar pinot noir perfect gedijt. Deze elegante wijn met aroma’s van rijp fruit en kruidige toetsen, smaakt zijdezacht en zijn tannine is licht houtachtig.
Dit is een schitterende cru van onze landgenoten Guy en Ambroise Vanlancker, op de vestingmuren van La Livinière. De druiven worden met de hand geoogst (50%), gesorteerd en geselecteerd per perceel, ontsteeld en vergist in stalen vaten, de hoed wordt handmatig ondergedompeld en de wijn geheveld. De assemblage vindt plaats aan het begin van het jaar door de beste vaten te selecteren.
Pinot noir is de trots van La Marche, een 24 hectare groot landgoed dat volledig biologisch verbouwd wordt. Deze pinot is fruitig, smakelijk, rond, genereus en niet te complex. Een gedeelte van de wijn werd op eiken vaten gerijpt, wat hem verfijning geeft. Helder rood van kleur met mooie paarsachtige reflecties. Een neus vol aroma’s van klein rood fruit zoals frambozen en kersen,... Hij smaakt sappig in de mond, met zijdezachte, versmolten tannine.
Dit prachtige domein van 18 ha, verspreid over 80 percelen in de appellatie saint-estèphe, is in handen van de Belgische familie Lagneaux. Houtgelagerde blend van 70% cabernet sauvignon, 25% merlot en 5%cabernet franc waarvan 33 tot 50% op nieuwe eikenhouten vaten gerijpt werd (afhankelijk van het jaar).
Hij wordt vervaardigd met dezelfde expertise als de Grand Cru Classé. Ségla voedt zich uit de omgevende terroires van Château Rauzan Ségla, waar het zijn typiciteit ontleent. Vol en heerlijk. Ségla nodigt uit om te delen en te genieten van het leven.
Glas 75cl
Een witte blend van grenache en colombard (deze laatste afkomstig uit het zuid-westen van Frankrijk) met aroma’s van citrus en exotisch fruit. Een fruitige, verfrissende wijn.
De bloemige tonen overheersen met hints van citrus en een gerookte afdronk door de rijping op eiken vaten. Sommos is een avant-garde wijnproducent in het hart van de Somontano-regio. De Bodega zelf spreekt tot de verbeelding en staat internationaal bekend als één van de architecturale parels van de wijnwereld. Niet alleen de Bodega is impressionant, ook deze 100% Gewürztraminer zal u van uw sokken blazen.
Het grind dat bestaat uit witte stenen die de bodem op de klei- en kalksteenplateaus van de Ardèche ontsluiten, geven de chardonnaydruif een uitzonderlijk terroir. Deze wijn drukt delicate aroma’s van witte bloemen en acacia’s uit. Hij smaakt romig en typeert duidelijk de kenmerken van dit druivenras (amandel, linde, verse boter). De afdronk is lang, fris en evenwichtig.
Due Uve of het harmonieuze samengaan van twee variëteiten uit Friuli, de pinot grigio die aan de wijn zijn krachtige en elegante karakter geeft en de sauvignon die nuances aanbrengt van salie, citrusvruchten, vlierbloesem en groene peper.
Laurent Miquel maakt deze wijn op basis van 100% Viognier druiven. De wijn brengt 12 maand de tijd door op 70% nieuwe eiken vaten. De aroma’s zijn bijzonder complex met wat getoaste eik, vanille, steranijs, abrikoos, kweepeer en ananas. De wijn eindigt met een minerale en kruidige afdronk.
De sancerre “Les Grandmontains” is de ultieme uitdrukking van sauvignon blanc in zijn zuiverste vorm. Sinds de jaargang 2013 zijn de sancerres van het emblematische huis Laporte BIO-gecertifieerd.
De broers Auvigues zijn gepassioneerde experts met veel gevoel voor humor. Deze witte wijn is afkomstig van het perceel “Les Chênes”, gelegen aan de voet van de bekende Solutré rots. Na 5 maanden lagering op eikenhouten vaten, komen de zachte smaken van brioche tot uiting die typerend zijn voor de klassieke stijl van een cru uit de Bourgogne.
Saint-Romain is minder bekend dan de aanpalende appellatie meursault en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van kliffen. De bodem zorgt hier voor mineraliteit en complexiteit in deze wijn, die in eikenhouten vaten gerijpt werd (waarvan een gedeelte op nieuwe vaten). Een wijn met een mooie lange vettige, zalvende afdronk.
Een bijzonder perceel met meer dan 2 ha in bio wijnbouw, gelegen op een steile helling naar het oosten gericht. Het levert wijnen op die een prachtige delicatesse, rijkdom en een stevige mineraliteit bezitten. Het zijn heldere en precieze wijnen, ziltig en soepel met anijsachtige toetsen en een zachte, volle afdronk.
Glas 75cl
Een bewust baanbrekend product, een weldoordacht concept in een volledig ondoorzichtige, met zwarte zeefdruk bedekte bordelaise fles. Licht van kleur met fuchsia reflecties, een aangenaam bouquet met hints van winegums en vers fruit. Vlot van smaak met accenten van exotisch fruit, soepel palet, mooi in evenwicht door voldoende fraîcheur.
De wijngaarden van Estandon bevinden zich in een idyllisch landschap, rond Flayosc, Le Thoronet en Le Cannet. Deze rosé heeft een prachtige lichtroze kleur, een floraal boeket en hints van wit fruit. In de mond is hij rond, zijdezacht en elegant.